lördag 16 januari 2010

Scones

Jag brukar alltid göra scones efter ett lite modifierat recept i Bonniers stora kokbok. Kanske skulle jag variera mig och ta något från scones.se istället, men varför byta när man hittat ett bra recept? ;)

9 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
½ - 1 tsk salt
100 gram margarin
4 dl mellanfil

1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Värm margarinet en kort stund i micron, ca 20 sek, inte så det smälter men är mjukt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt och häll i bunken. Finfördela först med gaffel och sedan fingrarna.
4. Tillsätt mellanfilen.
5. Dela degen i tre delar och gör runda kakor.
6. Skär kakorna i 4 dalar och nagga dem.
7. Grädda ca 10-12 minuter i 175 grader varmluft i nedre delen av ugnen.

Ät sconsen varma!

Inga kommentarer: