måndag 11 juli 2011

Fläskfilé med tomat och chaminjoner

ca 4 pers

500-600 g fläskfilé
1 msk smör
salt och peppar
150 g chaminjoner
4 tomater
150 g rökt skinka
3 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena majsstärkelse
2 msk grovkornig senap
1 vitlöksklyfta
1,5 dl riven ost

Skär tomaterna i skivor och täck formens botten.
Putsa fläskfilén, skär i 2 cm skivor, bryn i smör och krydda med salt och peppar.
Skiva champinjonerna och stek dem.
Lägg kött och svamp över tomaterna.
Tärna skinkan och stek hastigt. Häll på grädde + maizena, smaksätt med salt, senap och pressad vitlök. Häll såsen i formen och strö över osten.

Tillaga i ugn ca 225 grader ca 20 minuter.

Servera med ris och grönsallad.

Inga kommentarer: