lördag 28 mars 2015

Combo Gumbo

Josefin är sugen på att testa Gumbo, hittade detta recept och tänker testa snart.

ca 45min 6 port.

Ingredienser
1 burk(ar) krossade tomater
1 tsk worcestershiresås
2 msk mjöl
1 st lagerblad
1 nypa(or) salt och peppar, efter smak
2 dl kycklingbuljong, färdig
2 msk socker
1 droppe(ar) tabasco, efter smak
1 dl majskorn
12 st stora nordhavsräkor
6 st kräftor, eller halv hummer kokt
2 st kycklingfilé(er)
2 st blandade starka korvar typ chorizo, kabanoss
1 st gul lök(ar), finhackad
1 st grön paprika, finhackad
100 gram bacon
2 msk smör

Tillagning

1. Grilla kycklingfiléerna, korven och bacon för att få den rätta smaken. Det går även bra i stekpannan om man inte har tillgång till grill.
2. Finhacka lök och paprika. Smält smöret i en vid stekgryta och tillsätt lök, paprika och majs. Fräs i några minuter på hög värme.
 3. Rör ner mjöl över grönsakerna, tillsätt krossade tomater, worcestersås, socker och lagerblad. Låt koka ca 20 minuter. Smaka sedan av med salt, peppar och tabasco.
4. Späd med kycklingbuljongen och tillsätt sedan den grillade kycklingen, korven och bacon i bitar.
 5. Låt grytan puttra ytterligare på svag värme i ca 10 – 15 min eller tills kycklingen och korven har blivit genomvarma.
 6. Avsluta med att lägga i räkorna och låt puttra ca 2-3 min så att räkorna är genomkokta.
7. Garnera grytan med kokta färska kräftor eller en halv hummer. Servera gärna med ett gott bröd och ris.

 Recept från tasteline

Inga kommentarer: