Väldigt god kaka. Jag glömde sätta timern så min var nog inne lite längre än tiden nedan, jag skulle nog gissa på att den var inne nästan 40-45 minuter istället. Vågade inte chansa med för kort tid. Min kaka blev inte så kladdig men god. Tar nog och kör lite mer än 25-30 minuter nästa gång också.
10 port
2 citroner, både skal och juice
4 dl strösocker
200 gram smält avsvalnat smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Gör så här:
1 Värm ugnen till 175 grader.
2 Blanda samman ägg och socker, inte vispa.
3 Tvätta citronerna och riv av skalet (inte det vita), tillsätt skalet i smeten.
4 Pressa ner citronjuicen och blanda samman, inte vispa.
5 Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och vänd ner i smeten. blanda väl.
6 Tillsätt till sist smöret.
7 Häll smeten i en springform som är smörad och bröad.
8 Ställ in mitt i ugnen i 25-30 minuter.
9 Låt stå i kylskåpet några timmar.
10 Garnera med florsocker strax innan servering.
Recept från http://tinagustafsson.com/recept/citronkladdkaka/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar