söndag 6 april 2014

Amerikanska pannkakor

Det här receptet är nog mer typiskt amerikanskt. Pannkakorna skall vara ännu mindre, och ännu tjockare, en centimeter tjocka är inget ovanligt. Smeten blir mycket fastare än i vanliga pannkakor. Och helst skall de naturligtvis serveras med lönnsirap.

Du behöver:

  •  drygt 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  •  1 msk socker
  •  3 dl mjölk
  •  1-2 ägg
  • 50 g smör

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna.
Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten.
Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan - det går bra ändå.
Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.
Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar bra.

Inga kommentarer: