söndag 6 juni 2021

Torskrygg med räktopping, brynt smör och dillslungad potatis

Räktopping
2 st ägg, kokta och grovhackade
240 gram handskalade räkor
0,25 st gurka, fint tärnad
0,5 kruka färsk gräslök
1-2 salt svartpeppar 

Potatis
700 gram potatis
salt
0,5 kruka färsk dill
1 msk smör

 

 

Räktopping

1. Koka äggen mjukkokta. Ca 6-8 min.
2. Sila av räkspadet och lägg räkorna i en bunke.
3. Skölj gurkan och dela den på mitten. Gröp ur det vattniga kärnhuset med en sked och tärna gurkan smått.
4. Skölj och finhacka gräslöken. Blanda gurka och gräslök med räkorna.
5. Spola äggen kalla. Skala dem och grovhacka försiktigt. Vänd ner i räkblandningen.

Smaka av räkblandningen med salt och peppar efter smak.

Potatis

Koka potatisen. Sila av potatisvattnet och tillsätt smör och dill. Slunga runt potatisen i kastrullen.

Torsk
1. Bryn torsken på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor. 

2. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de stekas klart i pannan i ca 5 min.

3. Lägg upp torskfilébitarna på tallrikar. Toppa med räkblandningen och en dillvippa. Ringla över brynt smör och servera med dillslungad potatis och en citronklyfta. 

 

Inga kommentarer: