torsdag 8 augusti 2019

Ananaspaj

God paj som man inte behöver göra vaniljsås till, allt gott finns redan i pajen.


Pajdeg
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl strösocker
150 gr smält margarin

Fyllning
4 dl crème fraiche eller gräddfil
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 stor burk ananasringar eller krossad ananas



  1. Blanda samman pajdegen tryck ut den i pajform.
  2. Dela ananasringarna i bitar och lägg på pajdegen.
  3. Blanda allt till fyllningen och häll ovanpå frukten i pajformen.
  4. Grädda 175-200 gr ca 45 min långt ner i ugnen. 
  5. Servera pajen som den är eller med vaniljglass. 
Man kan också göra med tex persika, äpplen, blåbär eller annan valfri frukt eller bär istället för ananas.

Inga kommentarer: