måndag 28 september 2020

Scones

 

9 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
4 dl filmjölk

 

 

1. Sätt ugnen på 175°C varmluftsugn (eller 200°C vanlig ugn). 

 2. Lägg matfettet, skuret i mindre bitar, i en bunke och låt bli rumstempererat. 

3. Blanda mjölet med bakpulver och salt i ett litermått. 

4. Häll mjölblandningen i bunken och blanda till en smulig deg. 

5. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. 

6. Dela degen i bitar, en bit per portion. Tryck ut varje degbit på bakpappersklädda plåtar till runda kakor. Skär ett djupt kryss i varje bröd. 

7. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min. 

 

Skär itu och servera med ost och marmelad och en kopp te

Inga kommentarer: