måndag 28 september 2020

Krämig pastasås med spenat, tomat och haloumi


Ingredienser

4 port pasta

1 ask sojabönor


1-2 vitlöksklyftor
1 liten rödlök
1/2 ask körsbärstomater
400 g haloumi-ost
1 msk smör eller olja
1 msk mjöl till redning

fryst spenat
soltorkade tomater

3 dl vatten
3 dl crème fraiche
1/2 dl grädde
1 buljongtärning
1 tsk soja
1 tsk persilja
1 tsk basilika
1 krm oregano
salt och peppar

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i bönorna och koka dem med pastan när det återstår 3-4 minuter av koktiden.

Skala och pressa vitlöksklyftorna ner i pannan, hacka löken i små bitar och fräs mjuka i stekpanna med smör eller olja. Blanda i mjöl och häll på vatten och rör om.

Lägg fryst spenat i grytan. Lägg i små bitar av soltorkade tomater.

Tillsätt crème fraiche, buljong och soja. Tillsätt örterna. 

Dela tomaterna på hälften och lägg i grytan. Koka i 5-10 minuter tills det är lagom krämigt.

Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med såsen och toppa med skinka, haloumi eller kyckling. Krydda gärna med lite extra peppar.



Inga kommentarer: